3 knjige o podjetništvu, ki jih morate prebrati

579
Knjige o podjetništvu

Poletni čas je za mnoge od vas najprimernejši za branje, saj se lahko končno v miru sprostite in v roke vzamete knjige, ki vas čakajo že kar nekaj časa. Imate za letošnje poletno branje že dovolj primernega gradiva? Je morda čas, da v roke vzamete tudi kakšno knjigo, ki v ospredje postavlja podjetništvo?

To je še posebej dobrodošlo, če v kratkem odpirate svoje podjetje ali pa se nahajate nekje na začetku podjetniške poti. Vsekakor pa knjige o podjetništvu priporočamo tudi že izkušenim mačkom. Kljub temu da imate za seboj morda že veliko izkušenj in bogato znanje, lahko s pomočjo knjig pridete do odkritij, ki vam bodo spremenila pogled na podjetništvo.

V nadaljevanju vam predstavljamo tri knjige, ki jih lahko v roke vzamejo celo tisti, ki nimajo nobene neposredne povezave s podjetništvom, saj bodo v njej odkrili veliko uporabne življenjske filozofije. Ta pa je vedno dobrodošla, kajne?

1. Larry Bossidy – Execution: The Discipline of Getting Things Done

Knjiga vas bo poučila o tem, da mora vsak vodja pri izvedbi dela priti do dna vsakega cilja. Spoznali boste, kako to doseči, kakšna je najboljša strategija za to, kateri koraki so najpomembnejši, katere so prioritete ipd.

Poslovnež bere knjigo o podjetništvu
“The Discipline of Getting Things Done” vas bo vodila skozi ključne lastnosti vodje.

Knjiga vas bo vodila skozi 7 ključnih vedenj, ki jih naj bi imel vodja, ki mora svoje zaposlene dobro poznati, prav tako pa mora do natankosti poznati svoje področje delovanja; vztrajati mora pri realnih zadevah; postaviti jasne cilje in prioritete; vedno iti do konca; nagraditi vse, ki dosegajo ali presegajo cilje; razširiti sposobnosti zaposlenih, … Predvsem pa mora vodja dobro poznati sebe.

2. Jim Collins: Good to Great

Good to Great je ena od najodmevnejših poslovnih knjig zadnjega časa. Avtor v njej raziskuje, ali je možno narediti preskok od dobrega do odličnega podjetja, oziroma kaj je potrebno narediti, da se to zgodi.

Avtor ugotovi, da za preskok ni potreben karizmatični vodja niti ne uporaba najsodobnejše tehnologije niti nič od tega, kar najpogosteje mislite, da je vzrok za odlično podjetje. Vas zanima, kaj je v resnici ključ do dobrega podjetja? Odgovor boste našli v omenjeni knjigi.

3. Chip Heath, Dan Heath: Made to Stick

Ste se kdaj vprašali, kaj vpliva na to, da se nekaterih idej spominjamo celo življenje, na nekatere pa pozabimo še v istem trenutku, ko zanje uspemo izvedeti?

Avtorja v knjigi prideta do zanimive ugotovitve. Če želite, da se bo vaša ideja prijela drugih, morate upoštevati naslednje faktorje: enostavnost, nepričakovanost, konkretnost, kredibilnost, čustva in zgodbe. Več o tem si preberite v izjemno zanimivi knjigi.

DELI
Vas zanimajo področja, kot so denar in finance, posel, podjetništvo, promocija, internet in tehnologija? Prepričani smo, da boste na spletnem portalu Poslovnik.si našli zanimive vsebine in koristne nasvete. Hvala za obisk!