Kako izbrati pravi računovodski servis?

4
Računovodski servis

Podjetništvo zahteva celega človeka, ki je posvečen svojemu delu v podjetju, iskanju rešitev in vsemu, kar sodi poleg. Tu je skrb za zaposlene, nakup materiala, marketing, spletna stran in še kopica drugih obveznosti, ki zahtevajo svoj čas.

Seveda bi radi tu in tam kaj prihranili in postorili sami, a če kje, potem tega ne gre početi na finančnem področju. Podjetje potrebuje kakovosten računovodski servis, na katerega se lahko v vsakem trenutku zanese. Zakonodaja na tem področju se ves čas spreminja, zato je vodenje računovodstva najbolje prepustiti pravemu servisu. A kako ga prepoznati?

Pokriva vašo dejavnost?

Želeli si boste, da izbran računovodski servis do temeljev pozna vašo dejavnost in se zna soočiti z vsemi zahtevnimi izzivi, ki bodo na tej poti zahtevali vso pozornost, znanje in izkušnje. Ni vseeno, ali potrebujete računovodski servis za mikro d.o.o. podjetje ali za večjo firmo z več zaposlenimi, ki se ukvarja z zahtevnim področjem.

Računovodstvo Špica nudi storitve, kot so računovodstvo in knjigovodstvo, davčno svetovanje, finančne storitve in računovodsko izobraževanje, pokriva pa različna področja del, med katerimi najdemo davčno, delovno in gospodarsko pravo ter insolventne postopke.

Računovodstvu morate zaupati

Pravi računovodski servis ni dober zgolj v opravljenih storitvah, ki jih nudi, pač pa svojim strankam zagotavlja popolno varovanje poslovnih skrivnosti in idej, ki bi lahko v rokah nekoga drugega zaživele hitreje kot v podjetju, kjer je ideja vzniknila. Zaupanje je v tem primeru ključno.

Računovodski servis Špica d.o.o.
Računovodski servis Špica d.o.o. – strokoven, hiter in podjetnikom prijazen.

Prav tako pa mora podjetje računovodstvu zaupati, da ima vse potrebne kompetence na svojem področju, ustrezno izobrazbo in certifikate, ki dokazujejo njihovo strokovnost. Pomembno je še, da imajo izkušnje z vodenjem računovodstva za podjetja podobne velikosti in dejavnosti kot vaše.

Sodobna programska oprema

Tako kot se spreminjajo zakoni in zahteve, se spreminja tudi oprema na področju računovodstva. Sodoben računovodski servis uporablja ustrezna programska orodja, ki mu omogočajo, da ustrezno poskrbi za uvoz, obdelavo in izvoz podatkov.

V podjetju vas nikoli ne sme skrbeti, ali je z vašim računovodstvom vse v redu. Morebitne anomalije morajo zaznati tam in vas nanje opozoriti ter predlagati ustrezno ukrepanje.

Svetovanje

Podjetnik se hitro in večkrat znajde v dvomih, ima vprašanja in razmišlja, kaj bi bilo v določenem primeru najbolje narediti. Takrat bo pravi računovodski servis vedno na razpolago s svojim znanjem in nasveti, ki bodo razblinili vse dvome. Cena sodelovanja naj bo vnaprej dogovorjena, vedno pa se pozanimajte tudi, ali je vanjo vključeno svetovanje.

Slednje se lahko od primera do primera precej razlikuje. Potrebujete nasvet glede obračuna plače ali česa podobnega, morda davčno svetovanje? Podjetnik, ki ima polno glavo tovrstnih vprašanj, ne more normalno funkcionirati v svojem podjetju.

Dostopnost in prilagodljivost

Cena za vodenje računa naj ne bo ključen faktor, po katerem boste izbrali računovodstvo za podjetje. Pozanimajte se raje, kako je z njihovo dostopnostjo. So vam na voljo preko telefona, vam bodo hitro odgovorili na poslano e-pošto, kako je z urami izven delovnega časa?

Lahko se zgodi, da boste pomoč nemudoma potrebovali, vaš računovodja pa ne bo dosegljiv. Pred dokončno izbiro se pozanimajte o vsem, kar vas tare, zastavite vsa dodatna vprašanja in terjajte odgovore.

DELI
Vas zanimajo področja, kot so denar in finance, posel, podjetništvo, promocija, internet in tehnologija? Prepričani smo, da boste na spletnem portalu Poslovnik.si našli zanimive vsebine in koristne nasvete. Hvala za obisk!