Zakaj izdelavo spletne strani zaupati profesionalcu?

4
Izdelava spletne strani

Zagotovo se vam je že kdaj med brskanjem po spletu pripetilo, da ste naleteli na stran, ki vas je v trenutku odbila. Kaj hitro ste jo zaprli in se nanjo niste več vrnili. Morda so vas zmotile neprivlačne barvne kombinacije, počasno delovanje, kup oglasov, ki jih nikakor niste mogli zapreti, napačne informacije in še bi lahko naštevali.

Ker živimo v sodobnem času, v katerem želimo, da se vse odvija s svetlobno hitrostjo, to pričakujemo tudi od spletnih strani. In od česa je odvisna kakovost oziroma delovanje spletnih strani? Predvsem od tega, kdo spletno stran izgleda.

Če nameravate tudi vi imeti svojo spletno stran, vam svetujemo, naj vam jo izdela profesionalec, ki najbolje ve, kako se stvarem streže. Pri nas je kar nekaj odličnih strokovnjakov, ki sledijo vsem trendom in natanko vedo, kaj stranke odbija in kaj je tisto, kar jih privablja na določeni spletni strani.

Kaj je značilno za kakovostno spletno stran?

1. Vse pomembne informacije. Profesionalci spletno stran izdelajo tako, da vsebuje prav vse informacije, ki jih določena stranka želi. Podatki, ki jih stranka išče preko vsebine spletne strani, so točni, relevantni in zanesljivi.

Kakovostna spletna stran
Kakobovostna spletna stran mora vsebovati vse pomembne informacije.

2. Atraktivna grafična podoba. Ker smo ljudje vizualna bitja, kaj hitro prepoznamo, kaj je lepo in kaj ne. Atraktivna grafična podoba spletne strani je še eden od pomembnih pokazateljev kakovostne spletne strani. Profesionalni izdelovalci strani poskrbijo za privlačen dizajn, ki strankam sporoča, kakšen je ugled in status podjetja.

3. Manj je več. Dizajn kakovostne spletne strani je najpogosteje zelo preprost. Profesionalni izdelovalci spletnih strani namreč vedo, da je manj več. Obiskovalce strani bi lahko kaj hitro zmedlo kup povezav, številne slike, besedila, preveč barvih kombinacij in podobno.

4. Hitro spletno gostovanje. Hitra odzivnost strani oziroma hitrost nalaganja je eden od najpomembnejših kriterijev, ki kažejo na kakovost spletne strani. Profesionalci poskrbijo za varno in hitro spletno gostovanje (priporočamo NEOSERV), pa tudi za optimizacijo same kode spletne strani, saj se zavedajo, da je hitrost pomemben dejavnik pozicioniranja strani v iskalnikih, kot je denimo Google.

5. Kontaktni podatki. Vsaka dobro narejena spletna stran bo vsebovala tudi kontaktne podatke podjetja. Če si stranka s podjetjem želi priti v stik, mora biti to kar se da enostavno. Najbolje je, da stran vsebuje kar kontaktni obrazec oziroma e-mail, naslov podjetja in njegovo telefonsko številko. Odlična ideja so še povezave do socialnih omrežij, ki morajo biti aktivna in se redno posodobljati.

6. Optimizacija spletne strani. Nenazadnje pa je za kakovostno spletno stran značilna učinkovita in premišljena optimizacija. Razlikujemo med off-site in on-site optimizacijo. Profesionalni mojstri spletnih strani za to storitev poskrbijo kar na sami strani. Kakovostna spletna stran vključuje odlično napisano vsebino. Ta vključuje tudi že vnaprej določene ključne besede, ki jih obiskovalci spleta vnesejo v iskalnike. Vse to poskrbi za to, da v iskalniku spletna stran kotira na najvišja mesta in da bo posledično nanjo kliknilo čim več ljudi, saj jo bodo hitro opazili.

KOMENTIRAJTE PRISPEVEK

Please enter your comment!
Please enter your name here