Ali je Bitcoin valuta prihodnosti?

5
Bitcoin v prihodnosti

Bitcoin je alfa in omega za vse kriptovalute na trgu in za tiste, ki šele pridejo. Gre za kriptovaluto, ki ji je vrednost dobesedno iz nič zrasla pod nebo in na tej poti ustvarila kar nekaj multimilijonarjev. Cena Bitcoina na borzah je nihala in se prilagaja glede na gospodarsko situacijo in množičnost povpraševanja.

Če je bila na višku svoje vrednosti vredna okrog 20.000 dolarjev, pa je nato vrednost Bitcoina krepko zgrmela pod 10.000 dolarjev, a se ponovno pričela dvigovati. Ampak kar nas tokrat zanima, je, ali je Bitcoin valuta prihodnosti.

Ali imajo kriptovalute prihodnost?

Prihodnost gospodarstva in tudi kriptovalut, kot je Bitcoin, je zelo težko napovedati. Če bi to znali, bi bili verjetno vsi srečni in bogati. A nekaj je že jasno. Bitcoin je tu, je v uporabi in kaže, v katero smer bo verjetno šla prihodnost plačilnih sistemov.

Prihodnost Bitcoina
Bitcoin bo zagotovo v uporabi tudi v prihodnosti.

Dejstvo je, da kriptovalute imajo prihodnost, zato bo potrebno nanje še pošteno računati. Prav Bitcoin pa je tisti, ki vleče celoten kripto-voz, čeprav se mu je medtem pridružilo še nekaj zelo donosnih in zanimivih kriptovalut. V nekem trenutku v prihodnosti bo zagotovo prišlo do pomembnega preobrata naših finančnih vzvodov in struktur.

Je Bitcoin paradni konj kriptosveta?

Bitcoin je krepko prodrl na finančne trge. Tudi s Slovenci ni nič drugače. Ena prvih kripto borz na svetu, Bitstamp, je tako denimo v celoti produkt znanja dveh Slovencev (Damijan Merlak in Nejc Kodrič). Bitstamp je bila prva kripto borza na trgu, ki je imela vse potrebne licence za trgovanje s kriptovalutami na področju EU.

Od leta 2018 v našem nakupovalnem središču BTC poteka tudi zanimiv koncept, ki Slovenijo in BTC City postavlja na mesto prvega Bitcoin mesta. Kako posrečeno, da je BTC kratica tudi za Bitcoin!

Ali lahko z Bitcoini kje nakupujem?

Bitcoin lahko danes uporabljamo za različna plačila preko spleta in tudi v fizičnih trgovinah. Prav BTC City združuje največ prodajaln pri nas, ki za svoje storitve in izdelke omogočajo tudi plačilo z Bitcoini. Nekaj je gotovo. Bitcoin ne bo izginil, ampak bo ostal del plačilnih sistemov, morda pa v prihodnosti postal celo najpomembnejše plačilno sredstvo.

Torej na vprašanje iz naslova, »Ali je Bitcoin valuta prihodnosti?«, lahko odgovorimo, da ta pred njim zagotovo še leži. Kaj bo sama prihodnost prinesla, pa bomo šele videli. Definitivno se dandanes še vedno splača trgovati s to kriptovaluto na kriptoborzah, kot se jo splača tudi hraniti v svoji digitalni denarnici.

Zakaj ima Bitcoin svetlo prihodnost?

Pri plačevanju z Bitcoini gre za precej hitrejši plačilni postopek, kot je to v primeru plačevanja preko tradicionalnih bančnih sistemov. Če so do pred kratkim ljudje še vedno menili, da gre pri Bitcoinu zgolj za Ponzijevo shemo, je danes jasno, da temu ni tako. Resno se v zgodbe kriptovalut vključujejo tudi posamezne banke, ki doslej v njih niso zaznale resne grožnje.

Že to, da o Bitcoinu sploh pišejo in razmišljajo, je znak, da nekaj je na tem. Čeprav bodo še vedno vse po vrsti skušale odvračati posameznike od uporabe kriptovalut, pa je kot na dlani, da poti nazaj ni več. Bitcoin se je pošteno zasidral v našo družbo in monetarni sistem. Kako močan bo postal, pa bo pokazala šele prihodnost.

KOMENTIRAJTE PRISPEVEK

Please enter your comment!
Please enter your name here